Ellebækskolen 2018 (Køge)

  • æble og bøger

Ellebækskolen 2018 (Køge)

Personalet på Ellebækskolen i Køge tilbydes yoga en gang om ugen. Via træningen reduceres stress, ny, positiv energi oparbejdes, og de laver øvelser sammen - trivslen øges.

Et tilbud om yoga for personalet på en skole er ikke hverdagskost. På Ellebækskolen har man indset fordelene ved at personalet laver øvelser for bl.a. at reducere stress, øge sundheden og fremme trivslen hos den enkelte medarbejder.

På holdet deltager skolens lærere, pædagoger, psykologer, kontorpersonale, ledelse m.fl. Det er et ugentligt tilbud, hvor man som medarbejder kan komme og optimere sig selv, således at man fremmer det, som man kan give til andre.

Tag selv iltmasken på først

Iltmaske-princippet går ud på, at man selv tager iltmasken på, før man assisterer andre. På en skole kan man komme ud for situationer, hvor man har brug for at bevare roen, stå stærkt i sig selv, mærke sig selv og sine grænser osv. Især roen hos én selv bevirker, at eleverne omkring dig har nemmere ved at finde roen hos dem selv. Denne indre ro og fokusering er fremmende for læringsprocessen. Når/hvis personalet på en skole trives, så højner det mulighederne for at eleverne kan trives. Personalets trivsel beror på mange ting, og de positive effekter fra yogaen med afstresning og hvile er blot ét parametre af flere. Yogaens positive tilgange, respekten for hinanden, og at vi aktivt gør noget godt for os selv bevirker, at vi bedre kan videreformidle disse værdier til vores elever, idet vi selv aktivt gør det.

Yogaen på Ellebækskolen har været tilbudt siden primo september 2018.

Juryen skal vælge dette forløb, fordi der sættes fokus på hvordan vi i praksis bidrager til at øge/optimere den enkelte medarbejder på en skole. Vi ser desværre, at mange bryder sammen med stress osv., hvilket har en kæmpestor omkostning for den enkelte, men også for samfundet. Yogaen er et tiltag som fokuserer på forebyggelse, og netop de gode tiltag, der fokuserer på det skal mere frem i lyset.

 

Senest opdateret den

10. december 2018

af

pe

Læs også

22.11.19
Publikumsprisen: Svartingedal Skole, Bornholms Regionskommune
Som det projekt, der fik mest opmærksomhed på Facebook, vinder Svartingedal Skole publikumsprisen ved DM i skoleudvikling 2019.
22.11.19
5. plads: Maglegårdsskolen, Gentofte Kommune
Maglegårdsskolen arbejder med FN’s 17 verdensmål, ud fra konkrete videnskabelige metoder, i børnehøjde.