Hvem vinder 50.000 kroner?

Hvem vinder 50.000 kroner?

Hvordan udvikler vi bedst vores fælles folkeskole? Det sætter Skole og Forældre for tredje år fokus på med konkurrencen, DM i skoleudvikling. Tilmeldingen åbner igen til marts 2019!

Har jeres skole opfundet en ny, smart måde at lave skole-hjem-samtaler på, som får flere forældre til at komme og udbyttet til at vokse? Arbejder I sammen med den lokale billedskole om billedkunst-undervisningen på mellemtrinnet? Eller har I udviklet en svedende god metode til at få de store elever til at bevæge sig 45 minutter om dagen?

Så kan andre skoler garanteret få glæde af jeres erfaringer. Dét er i hvert fald tanken bag den store konkurrence, DM i skoleudvikling, som Skole og Forældre har udskrevet sammen med Danske Skolelever. Vinderskolen, der kåres i november, får 50.000 kroner, og i alt er der præmier for 100.000 kroner på spil.

DM i skoleudvikling - alle er vindere!
Tanken er, at alle skoler vinder, fordi de gode ideer og erfaringer bliver delt.

”Formålet med konkurrencen er videndeling. Gennem konkurrencen indsamler vi beskrivelser af udviklingsforløb, som vi efterfølgende vil formidle til alle skolerne i Danmark. På den måde skal DM i skoleudvikling stimulere og fremme en udviklingskultur på skolerne i Danmark, som har en positiv effekt for elevernes læring, dannelse og trivsel,” siger formand for Skole og Forældre, Mette With Hagensen.

Også Danske Skoleelever (DSE) håber på udvikling gennem erfaringsudveksling.

”Vi har i Danske Skoleelever besøgt over 90 procent af landets skoler i løbet af det seneste år, og vi har set mange gode eksempler på, at folkeskolen er under udvikling. DM i skoleudvikling omhandler de succeseksempler, som kan inspirere andre, derfor er vi med,” siger (nu tidligere) formand for DSE Jens Vase Poulsen.

Udviklingsforløbene vil blive gjort tilgængelige gennem beskrivelser på Skole og Forældres hjemmeside og Facebook, så andre skoler kan gå lige ind og hapse de gode ideer.

DM i skoleudvikling skal gavne hele skolen
Et udviklingsforløb er i konkurrencen defineret som en bevidst forandring af den måde, man gør tingene på i en bestemt tidsperiode, en måde at håndtere nye udfordringer på og/eller en ny måde at håndtere kendte udfordringer på.

”Udviklingsforløbet skal udvikle hele skolen, på tværs af lærerteam og gerne sammen med partnere som kommuner, andre skoler, virksomheder, foreninger eller lignende. Og så skal det kunne implementeres på andre skoler, fordi hele formålet jo er, at skolerne kan lære af hinanden,” fortæller Karin Garde Frandsen, projektleder i Skole og Forældre.

Forløbet, som en skole deltager med, skal være gennemført, og det vil blive vægtet højt i bedømmelsen, at det har haft en synlig virkning på elevernes læring og trivsel. Men ellers er der frit slag, på alle niveauer og inden for alle områder.

  • Alle folkeskoler i Danmark kan deltage.
  • Projekterne bedømmes blandt andet på, om de indeholder nytænkning, øger elevernes trivsel, dannelse og læring og kan implementeres på andre skoler.
  • I juryen sidder en bred vifte af interessenter, herunder repræsentanter fra Danmarks Lærerforening, BUPL, Skolelederforeningen, Børne- og Kulturchefforeningen og Undervisningsministeriets Læringskonsulenter.
  • Tilmeldingen åbner til marts. Se nærmere her.
  • Den samlede præmiesum er 100.000 kr. Førstepræmien er på 50.000 kr.
  • Priserne uddeles i forbindelse med Skole og Forældres landsmøde i Nyborg i november.

Senest opdateret den

27. november 2018

af

Læs også

motion
06.06.17
Nordbyskolen 2017 (Guldborgsund)
God motorisk udvikling skaber læring og trivsel på Nordbyskolen! - Motorisk træning og screening i 0. kl. og under brobygningen fra børnehaverne...
samarbejde med erhvervsliv
22.06.17
Toftlund Distriktsskole 2017 (Tønder)
Partnerskab for Fremtiden - Et samarbejde mellem Toftlund Distriktsskole og det lokale erhvervsliv. På Toftlund Distriktsskole arbejder de på højtryk...