Lem skole (2) 2017 (Ringkøbing-Skjerm)

Lem skole (2) 2017 (Ringkøbing-Skjerm)

Naturligvis - skal vi kende vores natur og sørge for god pleje og omsorg. 8. årgang fra Lem Skole på heldagsstudietur fra kl. 6.30 - 17.00. 1 Dejbjerg skov for at iagttage skov og skovsøer om foråret. 2 Affaldshåndtering og udnyttelse af affald på AFLD i Tarm. 3 Filsø og naturgenopretningsprojektet. 4 Kærgård klitplantage og naturens magt. 5 Kærgårdgruberne og fejlslagen uheldig omgang med naturen. 5 - Skjern Å og genopretningsprojektet.

Studieturen er en del af den nye naturfagprøve fra 2016*/2017 og er med til at sætte fokus på  ”åben skole” - inddrage ressourcer uden for skolen - eksempelvis lokale naturområder, naturskoler, virksomheder m. fl. Der er samarbejde mellem skole, Teknik og Miljø, naturvejledere og Ringkøbing-Skjern museum.

Projektet kan uden videre implementeres på andre skoler i området eller andre egne af Danmark, hvor man der skal finde tilsvarende mål for turen. Af de seks FFFO er der især arbejdet med:  ”Drikkevandsforsyning for fremtidige generationer”, og ”Den enkelte og samfundets udledning af stoffer” og ”Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår”.Forløbet er i det 3. år.

Et spændende forløb, der strækker sig over 2 år i den naturfaglige undervisning, og som lever op til intentionerne i den nye naturfagsundervisning.

Eleverne er meget optaget af den tidlige start på dagen og at kunne fornemme naturen og de vilkår, mennesker har at arbejde med den på.  

"Mottoet: "Intet tab skal os ramme, som ved rettidig omhu kunne afværges" -  må vi få lært," lyder det fra skolens repræsentanter.

 

Skolens hjemmeside; http://lem-skole.skoleporten.dk/sp

Senest opdateret den

27. februar 2018

af

Læs også

Erritsø Fællesskole
30.11.16
Se video: 5. pladsen går til Erritsø Fællesskole afd. Bygade (Fredericia)
Erritsø Fællesskole får 5. prisen for at sætte systematisk fokus på talentudvikling.
05.10.17
Lille Værløse Skole 2017 (Furesø)
Skoleelever skifter klasselokalet ud med virkeligheden. KolleKolle byder 45 elever fra Lille Værløse Skole indenfor til et helt specielt...