Lem Skole (3) 2017 (Ringkøbing-Skjern)

Lem Skole (3) 2017 (Ringkøbing-Skjern)

Læringsvenner. Her mødes frivillige med en elev fra skolen og øver specifikke opgaver.

1-2 gange om ugen mødes en læringsven og en elev i 45 min og træner noget specifikt, som læreren har udvalgt vil være godt at træne. Det kan være læsning, matematik, lave lektier, træne koncentration gennem spil, øve cykling, træne sprog (engels/tysk), personlig hjælp og meget andet. Lige præcist der hvor eleven har brug for hjælp til at træne, og hvor den frivillige har tid og overskud til at hjælpe. Elev og træningsven parres sammen for en 8 ugers periode, derefter kan der igen aftales et forløb i en ny periode, eller der kan komme nye elever til og så kan de gamle ”makkerpar” mødes igen efter de næste 8 uger.

Dette samarbejde glæder både frivillige og elever, og det giver eleverne noget i hverdagen, som de professionelle ikke har mulighed for, tid til og en opgave, der normalt ikke løses i folkeskolen, men oftest klares hjemme. Der er dog elever, som profiterer af at få tiden og hjælpen af et roligt menneske med overskud og i de friske timer af dagen.

"Det er ren win–win for frivillige og elever," uddyber skolen.

Skolens hjemmeside; http://lem-skole.skoleporten.dk/sp

Senest opdateret den

4. oktober 2023

af

Læs også

22.11.19
Publikumsprisen: Svartingedal Skole, Bornholms Regionskommune
Som det projekt, der fik mest opmærksomhed på Facebook, vinder Svartingedal Skole publikumsprisen ved DM i skoleudvikling 2019.
22.11.19
5. plads: Maglegårdsskolen, Gentofte Kommune
Maglegårdsskolen arbejder med FN’s 17 verdensmål, ud fra konkrete videnskabelige metoder, i børnehøjde.