Midtskolen (2) 2017 (Faxe)

  • linjefag

Midtskolen (2) 2017 (Faxe)

Linje- profil projekt. Udskolingen! Ved indgangen til 7. årgang vælger eleverne efter interesse linje. Valget gælder for tre år og giver adgang til 360 timers undervisning indenfor området.

Undervisning hver torsdag 20 uger om året. Undervisningen varetages af lærere og andre, der i særlig grad brænder for området. Forløbet afsluttes med aflæggelse af projektopgave i 9. klasse, hvor der er mulighed for at anvende den særlige viden fordybelse bibringer.
Ved indgangen til 7. årgang kan vælges mellem følgende linjer:

  • International
  • Idræt
  • Medier
  • Naturlig-vis
  • Food i samarbejde med ZBC (Zeeland Business College)
  • Håndværk og design i samarbejde med EUC Sjælland
  • Krop og livsstil i samarbejde med EUC Sjælland

Der vælges for tre år. I løbet af perioden modtages 360 timers undervisningen indenfor et givet interesseområde. Undervisningen på de tre linjer, der drives i samarbejde med de tre erhvervsuddannelser, foregår på deres matrikel og varetages af deres undervisere. Projektet omfatter pt. 324 elever. 102 af dem undervises i regi af erhvervsskolerne.

Forløbet afsluttes med, at der udarbejdes projektopgave i linjefags regi. Her får eleverne mulighed for at anvende den særlige viden som tre års fordybelse giver og det kan ses af prøve resultaterne.

Projektet kører på 4. år. Foråret 2017 kunne det første hold, der havde modtaget tre års undervisning på linjerne altså aflægge projektopgave.
Projektet foregår indenfor puljen af timer til valgfag samt understøttende undervisning.

Se mere på: http://liniefag.midtskolen.info/

 Motivation, fordybelse og vedholdenhed
Projektet baserer sig på ovenstående klassiske dyder. Dem bør skolen som dannelsesinstitution holde fast i.
Regeringen har et mål om, at 30% af en årgang skal vælge en erhvervsuddannelse i 2020.  Det mål har vi opfyldt så godt og vel.

Udvikling i karaktergennemsnit ved projektopgaven:

2014-2015               6.09
2015-2016               7,75
2016-2017               8,49

 

Skolens hjemmeside; http://www.midtskolen.dk/

 

Senest opdateret den

27. februar 2018

af

kgf

Læs også

12.09.16
Vurdering for læring
VFL er en systematisk planlagt proces, hvor tegn på elevens læring bliver brugt både af læreren og eleven sådan at: læreren kan justere egen...
præmie
31.01.17
Vind DM 2017 og få del i 100.000 kr.
Arbejder jeres skole med fremtidens design, har i udviklet nye bevægelsesbånd, inddraget forældrene på en ny måde, samarbejdet med idrætsforeninger,...