Sophienborgskolen 2018 (Hillerød)

  • Sophienbrogskolen_masterclass

Sophienborgskolen 2018 (Hillerød)

Elevers særlige talent bringes ind i skolen, så talenterne optimeres og skaber værdi for skolen. Et fællesskab på tværs af årgangene dannes via det fælles talent og skaber inspiration.

På Sophienborgskolen arbejder de med en ”Masterclass”, hvor elever mødes på tværs af 1.-8. årgang omkring et fælles talent.

Denne første ”Masterclass” har fokus på tegnetalent. Udvalgte elever fra 1.-8. klasse mødes til fem workshops hen over efteråret. En workshop starter med et kort oplæg af teknisk eller inspirerende karakter. Herefter har eleverne tid til at tegne hhv. alene og sammen samt udveksle teknikker, inspiration og ’gode fif’. Workshoppen afholdes af en lærer, og én gang hentes en ekstern ’ekspert’ ind; i dette tilfælde en forfatter/illustrator. Forløbet afsluttes i dette tilfælde med en fernisering på enten det lokale bibliotek eller det lokale rådhus. Forældrene inviteres til at se elevernes værker. På Sophienborgskolen er det PLC, der er tovholder på projektet.

Inspiration, talenter og fællesskab

Eleverne inspirerer og lærer af hinanden. De udvikler deres eget talent i mødet med andre talenter. Eleverne særlige talent bliver set og mødt i skolen, og eleverne oplever at indgå i et nyt fællesskab på tværs af alder. Dette nye fællesskab er med til at styrke elevernes trivsel og motivation for skolen generelt.

Indholdet i ”Masterclass” kan variere i det uendelige alt efter talentmasse og interesse på en skole (fx skak, science, sportsgren, læsning/skrivning, musik, drama osv.).

Sophienborgskolens ”Masterclass” med fokus på elevers særlige talent dyrker det individuelle inden for rammen af et fællesskab.

 

Senest opdateret den

10. december 2018

af

mhk

Læs også

20.06.16
Konkurrence for alle folkeskoler
DM i skoleudvikling er en konkurrence for alle folkeskoler i Danmark. Der konkurreres om at være bedst til at udvikle den danske folkeskole....
30.01.18
Indsatser målrettet højt begavede børns faglige udvikling og trivsel
I dag sidder der i gennemsnit en højt begavet elev i hver eller i hver anden klasse i den almin-delige danske folkeskole. Måske opdages de af lærerne...