Stubbæk Skole 2017 (Aabenraa)

  • folkeskole

Stubbæk Skole 2017 (Aabenraa)

Programmering set med elevøjne - På Stubbæk Skole har de uddannet deres egne elever til at hjælpe andre skoleelever med programmering. Skolen tilbyder en række kommuneskoler mulighed for at komme i gang med programmering. Stubbæk Skoles elever rykker ud i uge 39 for at undervise elever fra 0 klasse til 9 klasse. På den måde afhjælper de også tidspressede lærer på andre skoler.

I Uge 39, vil en række elever fra Stubbæk Skole undervise kommunens andre skoleelever fra 0.klasse til 9. klasse i programmering.
Eleverne anvender LEGO’s programmeringsplatform, WEDO og Mindstorm, som er særligt tilrettelagt til dette.

Eksperter i LEGO-programmering
Stubbæk Skole har lavet en aftale med MV Nordic om en reduceret pris på udstyret samt en uddannelse hos firmaet for skolens elever. De bliver således gjort til eksperter i LEGO’s produkter.

Aabenraa kommune
Aabenraa kommune er samarbejdspartner, og er i gang med at finde midler, således at der kan indkøbes produkter, som kan afleveres til de skoler som Stubbæks Skoles eksperthold besøger: Dermed kan de andre skoler fortsat have fokus på programmering når forløbet er slut. Derudover tilbydes efterfølgende en lærer-uddannelses-dag, hvor eleverne fra Stubbæk Skole også er medundervisere. Således forankres projektet 100%.

Projektet fortsætter ligeledes efter uge 39, da der er 20 folkeskoler i Aabenraa kommune.

Skolens hjemmeside; http://stubbaekskole.skoleporten.dk/sp

Senest opdateret den

27. februar 2018

Læs også

22.11.19
Publikumsprisen: Svartingedal Skole, Bornholms Regionskommune
Som det projekt, der fik mest opmærksomhed på Facebook, vinder Svartingedal Skole publikumsprisen ved DM i skoleudvikling 2019.
22.11.19
5. plads: Maglegårdsskolen, Gentofte Kommune
Maglegårdsskolen arbejder med FN’s 17 verdensmål, ud fra konkrete videnskabelige metoder, i børnehøjde.