Ungdomsskolen Bornholm (Bornholm)

Ungdomsskolen Bornholm (Bornholm)

Bestyrelsens vision for Ungdomsskolen - Ungdomsskolen vil gøre en forskel for de unge på Bornholm ved at tilbyde spændende undervisning og aktiviteter, som er tilrettelagt efter de unges egne ønsker og forudsætninger.

Skolebestyrelsen har arbejdet med at skabe sammenhæng mellem mission - vision - mål og strategi for årene 2015-18. Gennem et omfattende forarbejde hvor elever og personale har været involveret, har ledelse og skolebestyrelse sammen udarbejdet et konkret visionspapir der er let at gå til, også på det operationelle plan.

Inddrage flere unge bornholmere
Ungdomsskolen er førende indenfor outdoor-aktiviteter og musik, hvor de bl.a. arrangerer rockkoncerter og en sommerlejr med hundredevis af unge deltagere fra hele landet. Skolens visioner og mål for de kommende år afspejler skolens ambition om at inddrage flere unge bornholmere i at vores lokalsamfund skal udvikle sig ved hjælp af bedre uddannelse og mere engagement.
I visionspapiret kan du læse mere om, hvordan bestyrelsen vil give deres bidrag. Bestyrelsen håber, at visionspapiret kan inspirere mange unge og forældre til at deltage i nogle af de mange aktiviteter, som Ungdomsskolen tilbyder i den kommende tid. Nøglen til succes er nemlig, at "vi gør det som vi siger at vi gør."

Kan møde Ungdomsskolen mange steder
Ungdomsskolen kan du møde mange steder på øen: Både i nye partnerskaber med øens folkeskoler, når vi bygger robotter i First Lego League, når de udstiller årets kjoler som pigerne selv har kreeret fra bunden og når de tager på overlevelsestur dybt inde i Almindingen. Måske ser du dem også på færgen, når de er på vej til den svenske vildmark med deres kanoer. 

Ny skolebestyrelse
Ideen udsprang af en sammenlægning af Ungdomsskolen og 10. klasseskolen på Bornholm. Enheder med forskellige kulturer og bundet op på forskellige lovgivninger. I den forbindelse blev der dannet en ny skolebestyrelse, som drøftede hvordan de kunne arbejde konkret med skolens udvikling, uden at blande sig i skolens hverdag. Skoleleder og Skolebestyrelsesformand var tovholder i processen.

Vejledning til andre
Det er nødvendigt at der opbakning til projektet og at forventningerne til det endelige mål er afstemt.
Processen skal have tid, så alle føler sig ansvarlige for at følge målene til dørs.

Læs mere om projektet i Visionspapiret 

 

Skolens hjemmeside; https://www.ungbornholm.dk/Forside

Senest opdateret den

27. februar 2018

Læs også

22.11.19
Publikumsprisen: Svartingedal Skole, Bornholms Regionskommune
Som det projekt, der fik mest opmærksomhed på Facebook, vinder Svartingedal Skole publikumsprisen ved DM i skoleudvikling 2019.
22.11.19
5. plads: Maglegårdsskolen, Gentofte Kommune
Maglegårdsskolen arbejder med FN’s 17 verdensmål, ud fra konkrete videnskabelige metoder, i børnehøjde.