Hundested Skole 2018 (Halsnæs)

  • Maritime nyttehaver

Hundested Skole 2018 (Halsnæs)

Bæredygtig fødevareproduktion med maritime nyttehaver på Hundested Havn. Eleverne er havbønder og dyrker spiselige blåmuslinger og tang. Bæredygtig fødevareproduktion i den økologiske og insektvenlige skolehave. Eleverne dyrker egne grønsager, der tilberedes til klimavenlig mad over bålkomfur.

Hundested Skoles projekter med nyttehaver både på land og til vands tager udgangspunkt i skolens placering på landet tæt på vandet. Eleverne har fra begyndelsen været involveret i udformningen af projekterne og er ansvarsfulde og engagerede i forhold til at vedligeholde, opdyrke, benytte og ikke mindst spise fra haverne.

En af de stærke aspekter ved projektet er den taktile læring, der kan og ofte bliver sat i spil med snart sagt alle fag – især naturligvis naturfagene. Teori og praksis smelter ofte sammen og giver stærk indsigt for eleverne. Desuden skaber begge projekter en ændret dynamik i klasserne og på tværs af klassetrinene, da alle er engagerede - og begge projekter bidrager dermed til trivslen på skolen. Projekterne har kørt siden efteråret 2017.

Uhindret adgang til havets forrådskammer

Med projekterne omfavnes det faktum, at Hundested Skole er en skole i vandkanten af Danmark, og at der derfor er kort vej fra klasseværelset til rekreative og inspirerende uderum. Hvor flere og flere skoler har almindelige nyttehaver, hæver Hundested Skoles nyttehaver sig op ved også at udnytte den uhindrede adgang til havets forrådskammer. En indstilling til havet og kysten som andre skoler forhåbentlig kan blive inspireret af.

Alle er engagerede - og begge projekter bidrager dermed til trivslen på skolen

Senest opdateret den

10. december 2018

af

pe

Læs også

22.11.19
Publikumsprisen: Svartingedal Skole, Bornholms Regionskommune
Som det projekt, der fik mest opmærksomhed på Facebook, vinder Svartingedal Skole publikumsprisen ved DM i skoleudvikling 2019.
22.11.19
5. plads: Maglegårdsskolen, Gentofte Kommune
Maglegårdsskolen arbejder med FN’s 17 verdensmål, ud fra konkrete videnskabelige metoder, i børnehøjde.