Konkurrence for alle folkeskoler

Konkurrence for alle folkeskoler

DM i skoleudvikling er en konkurrence for alle folkeskoler i Danmark. Der konkurreres om at være bedst til at udvikle den danske folkeskole. Konkurrencen skal være med til at få de udviklingsprojekter, som foregår ude på skolerne, i centrum – både så andre skoler kan lade sig inspirere og for at hylde de indsatser, skolens personale sætter i gang. DM i skoleudvikling er p.t. Danmarks største portal for udviklingsforløb i folkeskolen.

Hvad er formålet med DM i skoleudvikling
Mange skoler er i gang med forskellige udviklingsforløb, der på lokalt plan forsøger at finde svar på implementering af bl.a. folkeskolereformen. DM i skoleudvikling ønsker at skabe fælles synlighed omkring udviklingsforløb på skolerne og dermed videndeling af best practice.Gennem konkurrencen indsamler vi beskrivelser af udviklingsforløb, som vi efterfølgende vil formidle til alle skolerne i Danmark. På den måde skal DM i skoleudvikling stimulere og fremme en udviklingskultur på skolerne i Danmark, som har en positiv effekt for elevernes læring, dannelse og trivsel.

Hvem kan deltage?
Alle folkeskoler kan deltage i DM i skoleudvikling. Det kan også være flere skoler, der deltager med et udviklingsprojekt, de har været sammen om. Ved tilmeldingen skal der angives et navn på en person, der er ansvarlig for skolens tilmelding. Er tilmelder ikke skolens leder eller skolebestyrelsens formand, skal disse som minimum være indforståede med tilmeldingen.

Hvad kan man vinde?
Der er en præmiesum på 100.000 kr. Præmiesummen fordeler sig således:

1.    præmie                   50.000 kr.
2.    præmie                   20.000 kr.
3.    præmie                   10.000 kr.
4.    præmie                     5.000 kr.
5.    præmie                     5.000 kr.

Publikumsprisen       10.000 kr.

Hvordan deltager man?
Vi åbner for nye tilmeldinger i marts måned 2017. 
Udfyld webformularen (kommer snart) – så er I med i konkurrencen og har bidraget til videndelingen om god skoleudvikling. 

Hvad sker der, når jeg har udfyldt tilmeldingsformularen?
Når formularen er udfyldt og indsendt, bliver der afsendt en automatisk genereret mail som en kvittering til den email-adresse, der bliver indtastet i formularen. Sekretariatet bag DM i skoleudvikling vil efterfølgende poste jeres udviklingsprojekt, og lave et opslag på DM i skoleudviklings facebook-side med et link til det postede opslag på dmskoleudvikling.dk.

Hvad kan vi gøre for at vinde?
Det vigtigste har I allerede gjort, nemlig udviklingen af skolen!
Ellers bliver udviklingsforløbet bedømt efter kriterier, som I kan se under punktet:
Hvilke kriterier bliver projekterne bedømt efter?

Hvad kan vi gøre for at vinde publikumsprisen?
Efter tilmeldingen kan I styrke jeres chancer ved at dele og ’synes godt om’ Dm i skoleudviklings Facebook-opslag om jeres udviklingsprojekt. Det Facebook-opslag, dm i skoleudvikling laver om et tilmeldt udviklingsprojekt, der opnår flest ’synes godt om’ og delinger, vinder publikumsprisen. (Helt præcist måler vi opslagets ’synes godt om’ ganget med det antal gange, opslaget er blevet delt frem til deadline d. 6. oktober 2017 kl. 12.00.)

Hvad indebærer det at deltage?
Først og fremmest bidrager I til videndeling om skoleudvikling. Når I indsender jeres tilmelding, siger I samtidig ja til, at organisationerne bag DM i skoleudvikling må videreformidle jeres erfaring, som den kommer til udtryk i jeres tilmelding. Det vil vi gøre via pressearbejde og gennem de kanaler, organisationerne bag DM i skoleudvikling, almindeligvis bruger. I tilmeldingen bliver I også spurgt, om vi må henvise andre skoler til jer. Hvis I svarer ja, svarer I samtidig ja til, at vi videreformidler navn, emailadresse og telefonnummer på kontaktpersonen. Vinderne af DM i skoleudvikling er desuden forpligtet til at stå til rådighed for interview mv. til Skole og Forældres magasin Skolebørn, øvrige medier og primære samarbejdspartnere, samt eventuelt ved præsentation af udviklingsforløb på Skole og Forældres landsmøde i november 2017.

Hvem sidder i juryen?

 • Mette With Hagensen, formand for Skole og Forældre
 • Danske Skoleelever
 • Danmarks Lærerforening
 • Skolelederforeningen
 • BUPL
 • Børne- og Kulturchefforeningen
 • Undervisningsministeriets Læringskonsulenter (en repræsentant)
 • En repræsentant fra inspirationsgruppen i Skole og Forældre

Hvilke kriterier bliver projekterne bedømt efter?

 1. Udviklingsforløbet skal have skabt en positiv effekt for elevernes læring, trivsel og dannelse.
 2. Udviklingsforløbet skal indeholde et nytænkende element, enten ved at tage fat på nye områder eller ved at benytte nye metoder til håndtering af eksisterende områder.
 3. Udviklingsforløbet skal fremvise et konstruktivt samarbejde mellem flere af følgende parter i skolen:
 • Skolebestyrelsen.
 • Forældrene.
 • Eleverne.
 • Medarbejderne.
 • Skolens daglige ledelse.
 • Samarbejdet må gerne inddrage kommunen, flere kommuner, andre skoler og eksterne parter, som fx virksomheder, foreninger, o.l.

  4. Udviklingsforløbet skal kunne implementeres på andre skoler.

Hvem står bag DM i skoleudvikling?
DM i skoleudvikling er en del af Skole og Forældres projekt Kompetenceløft til Skolebestyrelser, der er støttet af Undervisningsministeriet. Projektet drives i fællesskab af Skole og Forældre, og i juryen er der repræsentanter fra Danske skoleelever, Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen, BUPL, Børne- og Kulturchefforeningen og Undervisningsministeriets Læringskonsulenter.

Hvordan er tidsplanen for DM i skoleudvikling?
Marts 2017: Der åbnes for tilmelding.
6. oktober 2017 kl. 12.00: Tilmeldingsfrist.
6. oktober 2017: Deadline for deltagernes kampagner på Facebook.
Medio oktober 2017: Juryen mødes.
17. november 2017: Kåringsevent i Nyborg med Master Fatman

Tvivlsspørgsmål om afviklingen af konkurrencen afgøres af parterne bag DM i skoleudvikling.

 

Senest opdateret den

29. august 2017

af

Læs også

skole
05.09.17
Skolen på Herredsåsen 2017 (Kalundborg)
Skolen på Herredsåsen knækker koden - fra digitale forbrugere til digitale skabere. Igennem et læringsforløb på 15 timer (for alle klasser fra 1.-9....
07.10.16
Ådalens Skole (Frederiksund)
Morgenbevægelse i udskolingen - Ådalens skole er en skole i bevægelse, hvor de prioriterer fysisk aktivitet højt. Skolen er ikke i tvivl om...