Kriterier

Kriterier

Læs mere om konkurrencebetingelserne her. Alle folkeskoler kan deltage i DM i skoleudvikling. Det kan også være flere skoler, der deltager med et udviklingsprojekt, de har været sammen om.

kriterier

Hvem kan deltage?

Alle folkeskoler kan deltage i DM i skoleudvikling. Det kan også være flere skoler, der deltager med et udviklingsprojekt, de har været sammen om. Ved tilmeldingen skal der angives et navn på en person, der er ansvarlig for skolens tilmelding. Er tilmelder ikke skolens leder eller skolebestyrelsens formand, skal disse som minimum være indforståede med tilmeldingen.

Hvordan deltager man?

Vi åbner for nye tilmeldinger i marts 2019. Læs mere om tilmelding her.

Hvad sker der, når jeg har udfyldt tilmeldingsformularen?

Når formularen er udfyldt og indsendt, bliver der afsendt en automatisk genereret mail som en kvittering til den email-adresse, der bliver indtastet i formularen. Sekretariatet bag DM i skoleudvikling vil efterfølgende lave et opslag her på hjemmesiden om jeres udviklingsprojekt på baggrund af det, I har skrevet i formularen, og lave et opslag på DM i skoleudviklings facebook-side med et link til hjemmesiden. Opslaget kommer hurtigt på Facebook, I vil blive tagget og herefter vil I kunne dele og like.

Hvad kan vi gøre for at vinde?

Det vigtigste har I allerede gjort, nemlig udviklingen af skolen!
Ellers bliver udviklingsforløbet bedømt efter kriterier, som I kan se under punktet:
Hvilke kriterier bliver projekterne bedømt efter?

Hvad kan vi gøre for at vinde publikumsprisen?

Efter tilmeldingen kan I styrke jeres chancer ved at dele og ’synes godt om’ Dm i skoleudviklings Facebook-opslag om jeres udviklingsprojekt. Det Facebook-opslag, dm i skoleudvikling laver om et tilmeldt udviklingsprojekt, der opnår flest ’synes godt om’ og delinger, vinder publikumsprisen. (Helt præcist måler vi opslagets ’synes godt om’ ganget med det antal gange, opslaget er blevet delt frem til deadline for tilmelding. Jo før man tilmelder sig, jo bedre chance har man altså for at vinde publikumsprisen.)

Hvad indebærer det at deltage?

Først og fremmest bidrager I til videndeling om skoleudvikling. Når I indsender jeres tilmelding, siger I samtidig ja til, at organisationerne bag DM i skoleudvikling må videreformidle jeres erfaring, som den kommer til udtryk i jeres tilmelding. Det vil vi gøre via pressearbejde og gennem de kanaler, organisationerne bag DM i skoleudvikling, almindeligvis bruger. I tilmeldingen bliver I også spurgt, om vi må henvise andre skoler til jer. Hvis I svarer ja, svarer I samtidig ja til, at vi videreformidler navn, emailadresse og telefonnummer på kontaktpersonen. Vinderne af DM i skoleudvikling er desuden forpligtet til at stå til rådighed for interview mv. til Skole og Forældres magasin Skolebørn, øvrige medier og primære samarbejdspartnere, samt eventuelt ved præsentation af udviklingsforløb på Skole og Forældres landsmøde i november

Hvem sidder i juryen?

 • Skole og Forældre
 • Danske Skoleelever
 • Danmarks Lærerforening
 • Skolelederforeningen
 • BUPL
 • Børne- og Kulturchefforeningen
 • Undervisningsministeriets Læringskonsulenter

Hvilke kriterier bliver projekterne bedømt efter?

 1. Udviklingsforløbet skal have skabt en positiv effekt for elevernes læring, trivsel og dannelse.
 2. Udviklingsforløbet skal indeholde et nytænkende element, enten ved at tage fat på nye områder eller ved at benytte nye metoder til håndtering af eksisterende områder.
 3. Udviklingsforløbet skal fremvise et konstruktivt samarbejde mellem flere af følgende parter i skolen:
 • Skolebestyrelsen.
 • Forældrene.
 • Eleverne.
 • Medarbejderne.
 • Skolens daglige ledelse.

Samarbejdet må gerne inddrage kommunen, flere kommuner, andre skoler og eksterne parter, som fx virksomheder, foreninger, o.l.

       4. Udviklingsforløbet skal kunne implementeres på andre skoler.

Hvordan er bedømmelsesproceduren?
Juryen udvælger vinderne på jurymødet i oktober. Vinderne bliver bedt om at møde op til prisuddelingen ved Skole og Forældres landsmøde. Vinderne ved altså, at de har vundet i pris, men de ved ikke hvilken.
Hvis man ikke har hørt noget inden udgangen af oktober, er man altså ikke blandt vinderne.

Hvem står bag DM i skoleudvikling?

DM i skoleudvikling er støttet af Undervisningsministeriet. Projektet drives af Skole og Forældre med  Danske Skoleelever som partner. I juryen sidder repræsentanter fra Skole og Forældre, Danske Skoleelever, Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen, BUPL, Børne- og Kulturchefforeningen og Undervisningsministeriets Læringskonsulenter.

Hvad er formålet med DM i skoleudvikling

Formålet er videndeling. Gennem konkurrencen indsamler vi beskrivelser af udviklingsforløb, som vi efterfølgende vil formidle til alle skolerne i Danmark. På den måde skal DM i skoleudvikling stimulere og fremme en udviklingskultur på skolerne i Danmark, som har en positiv effekt for elevernes læring, dannelse og trivsel.

Hvordan er tidsplanen for DM i skoleudvikling?

Se tidsplanen her.

Hvorfor DM i skoleudvikling?
DM i skoleudvikling giver inspiration til hverdagen i folkeskolen. Derudover er DM i skoleudvikling en konkurrence for alle folkeskoler i Danmark. Der konkurreres om at være bedst til at udvikle den danske folkeskole. Konkurrencen skal være med til at få de udviklingsprojekter, som foregår ude på skolerne, i centrum – både så andre skoler kan lade sig inspirere og for at hylde de indsatser, skolens personale sætter i gang. DM i skoleudvikling er p.t. Danmarks største portal for udviklingsforløb i folkeskolen.

Tvivlsspørgsmål om afviklingen af konkurrencen afgøres af parterne bag DM i skoleudvikling.

Senest opdateret den

27. november 2018

af

cg

Læs også

skole
01.10.18
Svend Gønge-skolen 2018 (Vordingborg)
Svend Gønge-skolen, lokalrådet, skolebestyrelsen, foreningslivet, uddannelsesinstitutionerne samt erhvervslivet er gået sammen om at lave en fælles...
06.10.17
Nr. Vium-Troldhede Skole 2017 (Ringkøbing-Skjern)
Fantastiske Fredage på Nr. Vium-Troldhede Skole. Hver fredag hele skoleåret arbejder vi tværfagligt. Vi tager udgangspunkt i aktuelle emner, og der...