Kriterier

Kriterier

Læs mere om konkurrencebetingelserne her. Alle folkeskoler kan deltage i DM i skoleudvikling. Det kan også være flere skoler, der deltager med et udviklingsprojekt, de har været sammen om.

kriterier

Hvem kan deltage?

Alle folkeskoler kan deltage i DM i skoleudvikling. Det kan også være flere skoler, der deltager med et udviklingsprojekt, de har været sammen om. Ved tilmeldingen skal der angives et navn på en person, der er ansvarlig for skolens tilmelding. Er tilmelder ikke skolens leder eller skolebestyrelsens formand, skal disse som minimum være indforståede med tilmeldingen.

Hvordan deltager man?

Vi åbner for nye tilmeldinger i marts måned 2018.
Man indtaster sit udviklingsforløb i en word-skabelon  http://www.tilmeld.dk/DMskoleudvikling2018 – og udfylder kort, hvem I er etc. 

Hvad sker der, når jeg har udfyldt tilmeldingsformularen?

Når formularen er udfyldt og indsendt, bliver der afsendt en automatisk genereret mail som en kvittering til den email-adresse, der bliver indtastet i formularen. Sekretariatet bag DM i skoleudvikling vil efterfølgende lave et opslag her på hjemmesiden om jeres udviklingsprojekt på baggrund af det, I har skrevet i formularen, og lave et opslag på DM i skoleudviklings facebook-side med et link til hjemmesiden. Opslaget kommer hurtigt på Facebook, I vil blive tagget og herefter vil I kunne dele og like.

Hvad kan vi gøre for at vinde?

Det vigtigste har I allerede gjort, nemlig udviklingen af skolen!
Ellers bliver udviklingsforløbet bedømt efter kriterier, som I kan se under punktet:
Hvilke kriterier bliver projekterne bedømt efter?

Hvad kan vi gøre for at vinde publikumsprisen?

Efter tilmeldingen kan I styrke jeres chancer ved at dele og ’synes godt om’ Dm i skoleudviklings Facebook-opslag om jeres udviklingsprojekt. Det Facebook-opslag, dm i skoleudvikling laver om et tilmeldt udviklingsprojekt, der opnår flest ’synes godt om’ og delinger, vinder publikumsprisen. (Helt præcist måler vi opslagets ’synes godt om’ ganget med det antal gange, opslaget er blevet delt frem til deadline den 5. oktober 2018 kl. 12.00.)

Hvad indebærer det at deltage?

Først og fremmest bidrager I til videndeling om skoleudvikling. Når I indsender jeres tilmelding, siger I samtidig ja til, at organisationerne bag DM i skoleudvikling må videreformidle jeres erfaring, som den kommer til udtryk i jeres tilmelding. Det vil vi gøre via pressearbejde og gennem de kanaler, organisationerne bag DM i skoleudvikling, almindeligvis bruger. I tilmeldingen bliver I også spurgt, om vi må henvise andre skoler til jer. Hvis I svarer ja, svarer I samtidig ja til, at vi videreformidler navn, emailadresse og telefonnummer på kontaktpersonen. Vinderne af DM i skoleudvikling er desuden forpligtet til at stå til rådighed for interview mv. til Skole og Forældres magasin Skolebørn, øvrige medier og primære samarbejdspartnere, samt eventuelt ved præsentation af udviklingsforløb på Skole og Forældres landsmøde i november

Hvem sidder i juryen?

 • Mette With Hagensen, formand for Skole og Forældre
 • Jakob Bonde Nielsen, formand for Danske Skoleelever
 • Danmarks Lærerforening
 • Skolelederforeningen
 • BUPL
 • Børne- og Kulturchefforeningen
 • Undervisningsministeriets Læringskonsulenter

Hvilke kriterier bliver projekterne bedømt efter?

 1. Udviklingsforløbet skal have skabt en positiv effekt for elevernes læring, trivsel og dannelse.
 2. Udviklingsforløbet skal indeholde et nytænkende element, enten ved at tage fat på nye områder eller ved at benytte nye metoder til håndtering af eksisterende områder.
 3. Udviklingsforløbet skal fremvise et konstruktivt samarbejde mellem flere af følgende parter i skolen:
 • Skolebestyrelsen.
 • Forældrene.
 • Eleverne.
 • Medarbejderne.
 • Skolens daglige ledelse.

Samarbejdet må gerne inddrage kommunen, flere kommuner, andre skoler og eksterne parter, som fx virksomheder, foreninger, o.l.

       4. Udviklingsforløbet skal kunne implementeres på andre skoler.

Hvordan er bedømmelsesproceduren?

Juryen udvælger 10 nominerede, som får nærmere besked om processen i slutningen af oktober/start november 2018.
Hvis man ikke er gået videre, hører man desværre ikke nærmere.

Hvem står bag DM i skoleudvikling?

DM i skoleudvikling er en del af Skole og Forældres projekt Kompetenceløft til Skolebestyrelser, der er støttet af Undervisningsministeriet. Projektet drives i fællesskab af Skole og Forældre, Danske Skoleelever og Søndagsavisen, og i juryen er der repræsentanter fra Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen, BUPL, Børne- og Kulturchefforeningen og Undervisningsministeriets Læringskonsulenter.

Hvad er formålet med DM i skoleudvikling

Formålet er videndeling. Gennem konkurrencen indsamler vi beskrivelser af udviklingsforløb, som vi efterfølgende vil formidle til alle skolerne i Danmark. På den måde skal DM i skoleudvikling stimulere og fremme en udviklingskultur på skolerne i Danmark, som har en positiv effekt for elevernes læring, dannelse og trivsel.

Hvordan er tidsplanen for DM i skoleudvikling?

Marts 2018: Der åbnes for tilmelding på: http://www.tilmeld.dk/DMskoleudvikling2018

5. oktober 2018 kl. 12.00: Tilmeldingsfrist.

5. oktober 2018: Deadline for deltagernes kampagner på Facebook (her optælles deling gange likes)

Medio oktober 2018: Juryen mødes og finder frem til prisvinderne. Umiddelbart efter kontaktes de seks prismodtagere og inviteres til prisoverrækkelsen i Nyborg. (Prismodtagerne får at vide, at de får en pris, men ikke hvilken.)

23. november 2018: Kåringsevent i Nyborg for de seks finalister

Hvorfor DM i skoleudvikling?
DM i skoleudvikling giver inspiration til hverdagen i folkeskolen ligesom:

 • ​​EMU
 • Skoletjenesten
 • Aula
 • Meebook
 • MinUddannelse

Derudover er DM i skoleudvikling en konkurrence for alle folkeskoler i Danmark. Der konkurreres om at være bedst til at udvikle den danske folkeskole. Konkurrencen skal være med til at få de udviklingsprojekter, som foregår ude på skolerne, i centrum – både så andre skoler kan lade sig inspirere og for at hylde de indsatser, skolens personale sætter i gang. DM i skoleudvikling er p.t. Danmarks største portal for udviklingsforløb i folkeskolen.

Tvivlsspørgsmål om afviklingen af konkurrencen afgøres af parterne bag DM i skoleudvikling.

 

Senest opdateret den

8. oktober 2018

af

cg

Læs også

christinelystskolen_madpaabaal
06.10.17
Christinelystskolen 2017 (Lemvig)
"Fordybelsesfredag" i indskolingen på Christinelystskolen
14.10.16
Tinglev Skole (Aabenraa)
Afprøvning af Hardy som skolehund. På Tinglev skole bruger de en pensioneret hjælpehund, for at afprøve, hvilke positive effekter det har for skolen.